Διαδικτυακό Σεμινάριο  “Ασφαλή χρήση του διαδικτύου για μαθητές  του Δημοτικού”
Διαδικτυακό Σεμινάριο “Ασφαλή χρήση του διαδικτύου για μαθητές του Δημοτικού”

Διαδικτυακό Σεμινάριο “Ασφαλή χρήση του διαδικτύου για μαθητές του Δημοτικού”

Στις 11 Ιανουαρίου του 2023 οι μαθητές των Ε΄ και Στ’ τάξεων παρακολούθησαν το διαδικτυακό σεμινάριο που διοργάνωνε το Ελληνικού Κέντρο Ασφαλούς διαδικτύου του ΙΤΕ .

Μέσα από μια διαδραστική παρουσίαση με διάφορες δραστηριότητες, κουίζ κ.α τα μέλη του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς διαδικτύου του ΙΤΕ ενημέρωσαν τους μαθητές για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου. Έθιξαν θέματα όπως ο διαδικτυακός εκφοβισμός, οι επαφές με αγνώστους, το ασφαλές online gaming, η σημασία της προστασίας των προσωπικών μας δεδομένων, η παραπληροφόρηση κ.α
Οι μαθητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την παρουσίαση ενώ φάνηκε να είναι και αρκετά ενημερωμένοι πάνω στα αντικείμενα συζήτησης.

Αντίστοιχα στις 13 Ιανουαρίου του 2023 οι μικρότεροι μαθητές του σχολείου μας (Α΄, Β΄,Γ΄& Δ΄τάξεων ) παρακολούθησαν το ίδιο σεμινάριο προσαρμοσμένο στην ηλικία τους . Είδαν βίντεο που τους κίνησαν το ενδιαφέρον και τους ενημέρωσαν παράλληλα .

Τα δυο αυτά σεμινάρια επιλέχθηκαν από την ομάδα Δράσης Αξιολόγησης του άξονα 3 “σχέσεις μεταξύ μαθητών” με στόχο την πρόληψη και αντιμετώπιση φαινομένων διαδικτυακού εκφοβισμού .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *