ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ
ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

Την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 το σχολείο μας επισκέφθηκε την εκκλησία του χωριού Ευαγγελισμός της Θεοτόκου. Τελέσθηκε η καθιερωμένη λειτουργία στη μνήμη των τριών Ιεραρχών και στη συνέχεια οι μαθητές της Στ΄, o Παναγιώτης, η Ζωή και ο Κωνσταντίνος, εκφώνησαν ομιλία προς τιμή τους .


Παρακάτω παραθέτουμε ένα απόσπασμα από την ομιλία : “Ήταν σοφή και φωτισμένη η επιλογή των τριών Ιεραρχών να αποτελέσουν τους προστάτες των Γραμμάτων . Όχι γιατί πέτυχαν μια αρμονική σύζευξη της ελληνικής παιδείας με τη χριστιανική πίστη. Ούτε γιατί μας άφησαν εκατοντάδες σοφά έργα μέσα στα οποία ανακαλύπτουμε τις βασικότερες παιδαγωγικές αρχές που ισχύουν μέχρι σήμερα. Ούτε ακόμη για το τεράστιο κοινωνικό τους έργο που φανερώνει σε άριστο βαθμό τον “καλό καγαθό άνθρωπο”. Είναι που κοντά σ΄ όλα αυτά τα θαυμαστά , προβάλλεται μπροστά μας ο άγιος. Μπορεί τα σύγχρονα εκπαιδευτικά συστήματα να φτιάχνουν επιστήμονες, σοφούς , καλλιτέχνες , αλλά δε δημιουργούν αγίους. Σκοπός της παιδείας όμως είναι η δημιουργία της ολοκληρωμένης προσωπικότητας. Η αναζήτηση του αγίου.”

Μετά την επιστροφή μας στο σχολείο κόψαμε όλοι μαζί τις χειροποίητες βασιλόπιτες και μοιράσαμε τα δώρα που είχαν ετοιμάσει ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων στους τυχερούς της φετινής χρονιάς! Τους ευχαριστούμε για άλλη μια φορά για την συμβολή τους.

Η όμορφη αυτή εορταστική μέρα έκλεισε με μία συγκινητική ταινία με αναφορά στο ολοκαύτωμα των Εβραίων : “Η Ζωή Είναι Ωραία (ιταλικά: La Vita è Bella, αγγλικά: Life is Beautiful)” . Η ταινία είναι μια ιταλική δραματική κωμωδία παραγωγής 1997 σε σκηνοθεσία Ρομπέρτο Μπενίνι και σε σενάριο του ίδιου μαζί με τον Βιντσέζο Τσέραμι και αφηγείται την ιστορία ενός Ιταλού Εβραίου, τον Γκουίντο, που πρέπει να επιστρατεύσει όλη του τη φαντασία για να βοηθήσει την οικογένειά του που κρατείται στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπέργκεν-Μπέλζεν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *