Οι Ε΄&ΣΤ΄στο Φεστιβάλ παιδικών χορωδιών 2022
Οι Ε΄&ΣΤ΄στο Φεστιβάλ παιδικών χορωδιών 2022

Οι Ε΄&ΣΤ΄στο Φεστιβάλ παιδικών χορωδιών 2022


Το χρονικό μιας υπέροχης διήμερης εκδρομής που σχεδίασε το Δημοτικό σχ. Φιχτίου, για τους μαθητές/τριες των Ε΄&ΣΤ΄τάξεων με την ευκαιρία της συμμετοχής της νεοσύστατης χορωδίας μας υπό την καθοδήγηση των κου Πουλτσάκη Στέφανου και κας Καλογρούλη Σοφίας, στο 2ο Παμπελοποννησιακό Φεστιβάλ, ακολουθεί στη συνέχεια:

Το Δημ. σχ. Φιχτίου στο 2ο Παμπελοποννησιακό Φεστιβάλ παιδικών χορωδιών, στο Μυστρά!
Συγχαρητήρια στα μελωδικά, στιβαρά παιδιά μας των Ε΄&ΣΤ΄τάξεων και στους Σοφία Καλογρούλη, Φωτεινή Αναστασιάδου & Στέφανο Πουλτσάκη, που μας χάρισαν στιγμές συγκίνησης, απόλαυσης και περηφάνιας!
Η εμπειρία ήταν μοναδική αλλά και η περίοδος προετοιμασίας μεταμόρφωσε τους μαθητές/τριες της νεοσύστατης χορωδίας μας, που στόχο είχε να γνωρίσει και να τιμήσει το συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη!
Η προσπάθεια ήταν ομαδική, καθώς όλες οι τάξεις του σχολείου διέθεσαν τις εισπράξεις τους από τα κάλαντα του Λαζάρου, για να στείλουν τους συμμαθητές τους στο Φεστιβάλ κι αυτό ελπίζουμε να γίνει θεσμός! Χάρη σε ένα διήμερο ταξίδι, επισκεφτήκαμε την καστροπολιτεία του Μυστρά, το Μουσείο Ελιάς στη Σπάρτη και την οικοκυρική σχολή της Τεγέας υπό την επιμέλεια του κου Μαστοράκη Ευστάθιου, δασκάλου των παιδιών. Βέβαια οι μαθητές απόλαυσαν κάθε λεπτό της διαμονής τους στο ξενοδοχείο Mystras inn και δεν παρέλειψαν να τραγουδούν το ρεπερτόριό τους με το ακορντεόν της Φωτεινής Αναστασιάδου σε κάθε ταβέρνα, χαρίζοντας υπέροχες στιγμές στους περίοικους.
Κι αυτή η δράση αποτέλεσε συμπυκνωμένη μαθησιακή διαδικασία, που αποκάλυψε ταλέντα και χαρακτήρες! Ευχαριστούμε για την πρόσκληση κε Χανδόλια Σπ. και συγχαρητήρια για την άψογη διοργάνωση!







Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *