Σχολική εορτή 25ης Μαρτίου
Σχολική εορτή 25ης Μαρτίου

Σχολική εορτή 25ης Μαρτίου

Στις 24 Μαρτίου του 2023 οι τάξεις της Ε΄ και Στ΄ με τη συμβολή και μαθητών της Β΄ Τάξης Δημοτικού παρουσίασαν μια ιστορική αναδρομή από την άλωση της Κωνσταντινούπολης (1453 μ.χ) έως την δημιουργία του Νέου Ελληνικού Κράτους (1840 μ.χ) που ετοίμασαν οι δάσκαλοί τους Τζίμα Γλύκα και Μαστοράκης Ευστάθιος.

Οι μαθητές-τριες και οι παριστάμενοι γονείς ακολούθησαν τα βήματα πρωταγωνιστών/τριών εκείνης της περιόδου όπως του Παλαιολόγου , του Κοσμά του Αιτωλού , του Ρήγα Φεραίου, του Κολοκοτρώνη και άλλων προσωπικοτήτων εκείνης της εποχής .


Περπάτησαν σε τοποθεσίες, χωρία και πόλεις όπου ο απλός λαός αλλά και επίλεκτες δυνάμεις όπως Σουλιώτες και Μανιάτες πότισαν με το αίμα τους.

Φωτίστηκαν κάποιες άγνωστες πτυχές της επανάστασης και πρόσωπα που δεν έχουν το φωτοστέφανο του ήρωα αλλά λειτούργησαν σαν αστάθμητοι παράγοντες στη διαμόρφωση ιστορικών γεγονότων.
Στο τέλος παρουσιάστηκε σε όλο το ακρωτήριο ένα διαδραστικό παιχνίδι αναγνώρισης ηρώων της επανάστασης τόσο τα παιδιά όσο και οι γονείς ανταποκρίθηκαν με ζήλο στην αναγνώριση των τεράστιων αυτών προσωπικοτήτων .

Η παράσταση ήταν ντυμένη με τραγούδια που ερμηνεύτηκαν από την χορωδία υπό την καθοδήγηση της κ. Τζίμα και του μουσικού κ. Σιατερλή που την συνόδευσε με την κιθάρα του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *