Το e-Twinning έργο μας!!!  Ε΄& ΣΤ΄ 2021-22
Το e-Twinning έργο μας!!! Ε΄& ΣΤ΄ 2021-22

Το e-Twinning έργο μας!!! Ε΄& ΣΤ΄ 2021-22


Η χαρά μας είναι τεράστια καθώς φέτος το σχολείο μας συμμετέχει με τις Ε΄& ΣΤ΄τάξεις σε έργο e-Twinning !!!

Μαζί 16 δάσκαλοι από 6 χώρες δουλεύουμε ένα κοινό θέμα:

“Διατήρηση παραδοσιακών μύθων με μοντέρνο & δημιουργικό τρόπο”
Πώς;
Συναντιόμαστε συχνά και προσπαθούμε να μάθουμε ο ένας την κουλτούρα του άλλου….εξασκώντας τα αγγλικά μας!
Ποιος είναι ο στόχος μας;

Θέμα του έργου E-Twinning η ενασχόληση με την αναζήτηση, παρουσίαση και επεξεργασία παραδοσιακών μύθων της χώρας μας. Διαβάζοντας μύθους οι μαθητές/τριες, θα καλλιεργήσουν τη συνήθεια του διαβάσματος και θα αναπτύξουν την αναγνωστική τους ικανότητα. Στόχος να μάθουν να αναλύουν το κείμενο που διαβάζουν, να βρίσκουν τους χαρακτήρες, να ξεχωρίζουν τις σκηνές και να εντοπίζουν το μήνυμα του κειμένου. Προσδοκούμε να έρθουν σε επαφή με την άυλη πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας και να τη διατηρήσουν. Παράλληλα, από τη συνεργασία τους με τους μύθους των σχολείων –εταίρων, θα εξοικειωθούν με τους μύθους των άλλων χωρών, αυξάνοντας την ευαισθησία και αμοιβαία εκτίμηση της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
Συνολικά αναμένουμε βελτίωση των επικοινωνιακών δεξιοτήτων στη μητρική και αγγλική γλώσσα, αλλά και τη δημιουργία δεσμών και νέων φιλιών και την άρση της απομόνωσης.

Το σχολείο μας διάλεξε να παρουσιάσει στους εταίρους μας το μύθο του Αισώπου : “Ο Βόρειος άνεμος και ο ήλιος”
μύθος

Ο ελληνικός μύθος είχε μεγάλη απήχηση στους εταίρους μας.

Εμείς στο σχολείο μας κατορθώσαμε να συνεργαστούμε για να παράξουμε τα αποτελέσματα που μας είχαν ζητηθεί! Ευχαριστούμε πολύ την κα Αδαμαντία Καλαϊτζή και την κα Μαρία Τζιαβάρα για τη συμβολή τους!

Ένα αναμνηστικό της εικονικής μας τάξης είναι το ημερολόγιο Ιουνίου που φτιάξαμε όλοι μαζί!

Κι έτσι εμείς θα θυμόμαστε για πάντα ότι: η Έλενα, η Μελίνα,η Ντάρια ο Θοδωρής, ο Τάσος, ο Γρηγόρης, ο Ηλίας, η Ζωή, η Ελισάβετ, η Μαρίνα, η Χριστίνα, η Μαίρη, ο Κωνσταντίνος, ο Παναγιώτης, ο Γιώργος και ο Νίκος ήταν η ομάδα e-Twinning 2021-22!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *