ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ Ε’ & ΣΤ’ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΛΑΜΗΔΙΟΥ
ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ Ε’ & ΣΤ’ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΛΑΜΗΔΙΟΥ

ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ Ε’ & ΣΤ’ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΛΑΜΗΔΙΟΥ

Την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022 οι μαθητές/-τριες της Ε΄ και Στ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Φιχτίων είχαν την ευκαιρία να ακολουθήσουν μια μοναδική διαπολιτισμική διαδρομή στο Κάστρο του Παλαμηδίου. Οι μαθητές μας περπάτησαν σε ένα από τα ομορφότερα κάστρα της Ελλάδος, με την συνοδεία των δασκάλων τους και έχοντας ως ξεναγό τον δάσκαλο της Στ’ Τάξης κ. Στάθη Μαστοράκη, που με πολύ παραστατικό τρόπο εξιστόρησε λεπτομερώς όλες τις πτυχές της Ιστορίας του Κάστρου , μαγνητίζοντάς τους.
Συγκεκριμένα τα παιδιά έμαθαν για :
– Το σύστημα άμυνας του Παλαμηδίου με τους 8 προμαχώνες
– Την ονομασία αυτών και πως άλλαζε από τον εκάστοτε κατακτητή
– Την πραγματική θέση της Φυλακής του Κολοκοτρώνη, στον προμαχώνα του Μιλτιάδη
– Την εισχώρηση των Ελλήνων και κατάκτηση του Παλαμηδίου ανήμερα του Αγίου Ανδρέα με σχέδιο του Σταϊκόπουλου και εκτελεστή το Μοσχονησιώτη .
– Τις διαφορετικές χρήσεις του κάστρου ανα εποχή.

Στη συνέχεια εργάστηκαν σε φύλλο εργασίας που τους δόθηκε και σκίτσαραν το Λιοντάρι του Αγίου Μάρκου, έκαναν σκαρίφημα το Μπούρτζι από ψηλά, βρήκαν τη θέση των χωριών τους κοιτώντας την αργολική πεδιάδα και έγραψαν τις σκέψεις τους για την δραστηριότητα.

ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ

Ενημερώθηκαν και παρακινήθηκαν να λάβουν μέρος με τους γονείς τους στον Παλαμήδειο Άθλο 2022 που διοργανώνεται την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 και αποτελεί ένα ξεχωριστό αθλητικό δρομικό γεγονός καθώς περιλαμβάνει τον μοναδικό αγώνα στην Ελλάδα με αγωνιστική ανάβαση Κάστρου!

Τέλος με αφορμή του ότι πλησιάζει ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 επισκεφτήκαμε το Πολεμικό Μουσείο στο Ναύπλιο, ώστε να αναβιώσουμε μερικές στιγμές αυτού του πολέμου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *