Επίσκεψη στην Έκθεση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
Επίσκεψη στην Έκθεση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Επίσκεψη στην Έκθεση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Στις 25 Οκτωβρίου του 2022 τα τμήματα της Ε’ και Στ’ Τάξης επισκέφτηκαν την έκθεση με θέμα “τη συμβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Μικρασιατική Εκστρατεία ” που διοργάνωσε Το Περιφερειακό Τμήμα Άργους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Αίθουσα Τέχνης “Μέγα Αλέξανδρος” στο Άργος.

Η έκθεση περιλάμβανε σπάνιο φωτογραφικό και οπτικό υλικό που έχει διασωθεί από την απόβαση της Υγειονομικής αποστολής του Ε.Ε.Σ στην Κωνσταντινούπολη, στην Σμύρνη και σε άλλες πολύπαθες περιοχές της Μικράς Ασίας το 1920.

Τα παιδία ενημερώθηκαν πως ο Ερυθρός Σταυρός συνέβαλλε στην δημιουργία νοσοκομείων στις εμπόλεμες περιοχές, στην περίθαλψη τραυματιών με αυτοθυσία από όποιο στρατόπεδο και αν προέχονταν και τέλος στην έμπρακτη συμπαράσταση στο προσφυγικό κύμα.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκαναν στους μαθητές “πολύτιμα” αντικείμενα που έπαιρναν οι πρόσφυγές μαζί τους και σήμερα έχουν διασωθεί, όπως θρησκευτικές εικόνες.

Ευχαριστούμε πολύ τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού και την εκπαιδεύτρια κ. Μαρία Σταματοπούλου που εμφυτεύσανε με αυτή την κίνησή τους στους μαθητές έννοιες όπως ο Εθελοντισμός , η ανιδιοτελής Προσφορά και η Ενσυναίσθηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *