Επίσκεψη στο Δ. Σ. Λυρκείας
Επίσκεψη στο Δ. Σ. Λυρκείας

Επίσκεψη στο Δ. Σ. Λυρκείας

Σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν τις πολιτιστικές ανταλλαγές και την κοινωνική συνοχή, το Δημοτικό Σχολείο Φιχτίου ανοίγει τις πύλες του προς τα γειτονικά σχολεία. Μια τέτοια επίσκεψη έλαβε χώρα, με το Δημοτικό Σχολείο Λυρκείας να φιλοξενεί τους μικρούς επισκέπτες από το Φίχτι.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να εμβαθύνουν στα αποκριάτικα έθιμα της Ελλάδας. Μέσα από δραστηριότητες και κατασκευές, εξερεύνησαν την πλούσια παράδοση των εορταστικών εκδηλώσεων, ενώ παράλληλα ενισχύθηκε η δημιουργική τους πλευρά. Με παιχνίδια που ενίσχυσαν τη συνεργατικότητα και τον σεβασμό προς τον άλλο, τα παιδιά διασκέδασαν και δημιούργησαν δεσμούς μεταξύ τους.

Όμως, η απόλυτη απόλαυση ήρθε με τον χορό και τα παραδοσιακά αποκριάτικα τραγούδια. Με χαρά και ενθουσιασμό, τα παιδιά των δύο σχολείων χόρεψαν μαζί, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα γεμάτη ενθουσιασμό και αλληλεγγύη.

Η εμπειρία αυτή αποδεικνύει τη σημασία της διαπολιτισμικής ανταλλαγής στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη των παιδιών. Πέρα από την εκμάθηση νέων πτυχών του πολιτισμού, οι νεαροί μαθητές καλλιεργούν την ανοικτότητα και τον σεβασμό προς τον διαφορετικό πολιτισμό, δημιουργώντας έτσι ένα καλύτερο κοινωνικό περιβάλλον.

Ευχαριστούμε θερμά τη Διευθύντρια του Σχολείου κα Γκαργκάσουλα Έβελιν καθώς και το διδακτικό προσωπικό για τη θερμή και άψογη φιλοξενία που μας παρείχαν στη διάρκεια της επίσκεψής μας!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *